tisdag 5 april 2011

man får skämmas...

Ahhh så är jag åter vid kära bloggen, denna gång tog det inte alls så lång tid mellan inläggen!

Som varje arbetsdag ringde väckarklockan vid 6.00 det gör än varken glad eller munter att behöva hasa sig upp denna enligt mig okristliga tid (ja jag vet jag är onormalt trött). Men jag har ju ett fantastiskt jobb att åka till så upp kommer man ju alltid förr eller senare... som varje annan morgon som helst väckte jag Klara och precis som det varit på sistonde så var hon inte direkt en solstråle idag heller. Min unga 9 åring har nämligen ett djävulskt humör och i morse var hon arg som ett bi (att ta i i underkant). Jag vet inte vad jag ska göra med henne... antingen så skriker hon eller så ropar hon mamma, mamma, mamma...

Inte fullt så arg...

Jag fick i alla fall upp flickebarnet och i kläderna kom hon, frukosten vart väl aningens halvtafflig och det sista jag såg av henne var en storgråtande flicka, inte kul att åka till jobbet efter en sådan morgon.

På jobbet flöt det dock på bra, barnen jobbade på fint och skrev sagor både på korsen och tvärsen. Min gamla jobbarkompis Stina kikade in och kramades och det var verkligen roligt att se dig Stina! Alldeles för länge sedan sist! På eftermiddagen jobbade vi med fårfakta och de var förvånansvärt okunniga kring fåren och deras egenskaper, detta har det dock blivit ändring på nu!

Efter skoldagen slut så vart det endel rättning, förberedelser inför morgondagens lektioner och laminering. Sedan beslöt jag mig för att rymma från jobbet tidigt, det kändes som att Klara behövde mig mer än jobbet gjorde. Så idag var jag hemma straxt efter 16.00 när jag egentligen skulle sluta vid 17 tiden. Väl hemma tog jag ett handtag med tvätten och sedan kröp jag och Klara ner i sängen och bara pratade och kramades, hon berättade om sin dag och så kramades vi lite till...
Vi åt lite kvällsmat och sedan gick vi och lade oss igen, hon läste sin läsläxa för mig och jag läste LasseMajas detektivbyrå för henne, sedan tror jag att jag halvt om halvt somnade för plötsligt var klockan 18.22 och det var dags att byta om och bege sig till gympan med Mandisen.

Min älskade Mandis fyller 12 år i morgon! Stora underbara flicka!! Helt fantastiskt att jag har ett så stort barn :)
                                                        

Hon var jätteduktig på gympan och nu ikväll har hon varit så förväntansfull inför födelsedagen. Själv har jag slagit in paket inför morgondagen, det höll dock på att sluta med en katastrof eftersom tejpen var på vift... jag försökte rädda det hela med att använda guldstjärnor som tejpbitar vilket var mindre lyckat. Som tur var så återfanns tejpen så småning om.

Nu ikväll har jag försökt att luska i Klaras fotbollsspelande också hon hade pratat om att de hade bytit dag för träning så jag gick ut på Ärla ifs hemsida. Och där fick man ju skämmas ögonen ur sig, som den oaktiva förälder man är till sitt fotbollsbarn... världens brev fanns det på hemsidan riktat till oss fotbollsföräldrar om hur inaktiva vi är, hur lite vi hjälper till (vissa av oss), vilken dålig uppslutning det är på möten osv... Pust och stånk undrar om Klara verkligen ska spela fotboll med tanke på alla dessa krav?? Men ja troligen ska hon det, detta är en sport som kombinerar två av hennes bästa intressen socialisering och att få springa!

Nej nu måste jag sluta, duschen hägrar och imorgon ska man upp och sjunga för 12 åringen :)

<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar